dinsdag 22 januari 2013

Rood asfalt

Na de sneeuwval van afgelopen zondag en maandag waren de fietspaden snel weer heel goed begaanbaar. Het was vandaag verrassend goed fietsen. Vorige week was dit ook al zo. De slechtste stukken op mijn w-w fietsroute waren stukken openbare weg. Wat mij betreft een compliment aan de weg beheerders en gemeentes (voor mij: Zaanstad, Amsterdam en Haarlemmermeer).

dinsdag 15 januari 2013

Algarve 1

Ik kwam vandaag een bijzondere velomobiel tegen op de Hempont naar Zaandam. Een zelfbouw, genaamd de Algarve 1. Hij ging niet zo snel. Ik ben deze man al diverse keren op de pont tegengekomen. Hij heeft ook een zelfbouw ligfiets (gebouwd door zijn vader of opa) deze velomobiel heeft hij om een trike heengebouwd. De velomobiel is een enorm gevaarte: erg breed, hoog, zwaar en lang (vergelijk met de Strada er achter). Het is niet moeders mooiste, maar het is wel zelfbouw: respect! Een echte snelle velonaut zal hij er niet mee worden, maar ik zal hem doorgeven op ligfiets.net om hem mee te laten tellen in het totaal aantal velo's.


Sneeuw


Ik hou van uitdagingen en geniet er van als mijn collega's die mij voor gek verklaren en niet naar hun werk komen in verband met de sneeuw. Het ging allemaal iets langzamer dan normaal, maar wel volkomen veilig. Veel auto's ingehaald. Mijn MP3 speler hield op tijdens het nummer '50 words for snow' van Kate Bush, batterij leeg.  



Voor vertrek, begon al goed, was vergeten vannacht het dekzeil over de velo te doen.



Even uitgestapt voor een foto'tje




Aankomst bij kantoor.

woensdag 2 januari 2013

2012

Aan het einde van het jaar kan je terugkijken.

Op 6 juli heb ik de Strada opgehaald bij Velomobiel.nl en heb er tot de jaarwisseling 5298 kilometer mee gereden. Deze afstand is afgelegd in 179 dagen, gemiddeld 29.59 kilometer per dag. Mijn gemiddelde snelheid lag dus op 1.23 kilometer per uur.

Tot 6 juli heb ik in 2012 3664 kilometer met de Challenge Seiran. Deze afstand is afgelegd in 187 dagen, gemiddeld dus 19.59 kilometer per dag. Gemiddelde snelheid is 0,82 kilometer per uur.

Kortom een Strada is precies 1,5 keer sneller dan een Challenge Seiran.